fbpx

Kazán szervíz

Home > Kazán szervíz

Kazán szervíz

Kazán csere teljeskörű ügyintézéssel, kémény szereléssel együtt akár 1-2 nap alatt!!! kazán szerelő azonnal! gázkazán szerelő, gázszerelő, gázkészülék szerelő, vízvezeték szerelő, konvektor szerelő, kombi cirkó szerelő , kazán szervíz . Teljes fűtési rendszer kiépítése, új kazán beüzemelése, kazáncsere, fűtés korszerűsítés, fűtés átalakítás társas házaknál, családi házaknál, műhelyben, raktárban, irodában. Vállaljuk a kivitelezést A-Z-ig (gázterv elkészítése, égéstermék elvezető méretezése, kéményseprő és gázművek engedélyek beszerzése, beüzemelés, átadás).

Kazán szervíz , 5 alapszabály

Ha kazánok szervizeléséről beszélünk, öt aranyszabályt érdemes betartanunk. Sőt akad egy kiemelt, íratlan nulladik szabály is. A kazánt csakis szakképesítéssel rendelkező kazánszerelő vagy szervizelő javíthatja, a tulajdonos csak állapotmegóvó karbantartási munkálatokat végezhet.

Javításhoz és szereléshez ugyanis kizárólag csak eredeti, gyári alkatrészeket szabad felhasználni, azokat is szakszerűen.

Első szabály: a kazán beüzemelés menete

Első szabály. Beüzemelés előtt a vásárolt és rendszerre kötött kazán, hogy az később tényleg jól működjön, be kell állítani a gyári paramétereknek megfelelően.

Amennyiben ez nem történik meg, egyrészt különböző meghibásodások jelentkezhetnek, másrészt a szakszerű beállítás hiányában egy esetleges későbbi meghibásodás esetén a gyári garanciát is elbukhatjuk.

Második szabály: a rendszeres kazán karbantartás

Vagyis rendszeres karbantartással megnövelhető a kazánunk élettartama. A szervizelések alkalmával vannak egyes alkatrészek, amelyeknek tökéletes állapota, megfelelő működőképessége elengedhetetlen, így az ellenőrzés során előfordulhat, hogy ezek cserére szorulnak.

Így például a kazán termomechanikai teljesítmény-szabályzójának működését és az égőkamrát (égőt, égő tömítését, hőcserélőt) évente egyszer szükséges szervizzel ellenőriztetni.

Harmadik szabály: levegőtlenítsük a kazánt

Mikor szerelések után az újra üzembe helyezett rendszert feltöltjük tiszta (min 7PH értékű), olajtól, szabadon úszó részecskéktől és kémiailag rozsdásodó anyagoktól mentes vízzel. Ügyelni kell, hogy ne kerüljön levegő a rendszerbe, ugyanis a nem megfelelően légtelenített rendszer könnyen korrodálódhat.

Negyedik szabály: a kazán feszültség mentesítése

Negyedik szabály. A kazán optimális működéséhez elengedhetetlen szabály, hogy a hosszabb üzemszünetek (fűtési idény szünet) előtt a kazánt feszültség mentesítsük (kapcsoljuk ki) és kívül-belül mindig alaposan tisztítsuk meg a lerakódásoktól.

Ezáltal elkerülhetjük a kazán külsejének valamint kazánterének rozsdásodását. Ugyanis a hamu, korom részecskék a korróziót beindító nedvességet könnyen magukba szívhatják, felhalmozhatják.

Ötödik szabály: a kazánt évente vizsgáltassuk felül

Az ötödik szabály életvédelmi szempontok lapján született. A fűtőkészülék éves felülvizsgálatakor ellenőrizni kell, hogy nem szivárog-e a kazán füstgázvezetékéből CO2 a beltérbe. Elkerülendő az üzemhiba miatti CO2 mérgezést, fulladást.

Ez az öt dolog, melyet kiemeltünk, és amelyre ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet bizonyos biztonságtechnikai és életvédelmi tényezőkön túl arra szolgálnak, hogy lehetőleg a szervizelések alkalmával az Ön kazánján is minél kevesebb, költséges javítási munkálatot legyen szükséges elvégezni és eme aranyszabályok betartásával annak működési élettartama a lehető leghosszabb legyen.

0036705733730