fbpx

Duguláselhárítás tippek

Home > Gyorsszolgálat > Duguláselhárítás tippek

Duguláselhárítás tippek

pár hasznos tipp

Akadnak olyan jellegű dugulások amik házilag megoldhatóak, ehhez ajánlanék pár receptet. Amennyiben a mosdó, mosogató, kád vagy padlóösszefolyón nem folyik le a víz először a szifont kell leszerelnünk vigyázva, hogy a gumitömítések meg ne sérüljenek. Ezek kitisztítása után ha még mindíg fennáll a probléma a következő módszerrel próbálkozhatunk.

Egy kb 5-8 literes lábasban vizet felforralunk ezután 2-3 dl háztartási ecetet öntünk a forróvízbe majd egyszerre vigyázva, hogy a gőz meg ne égessen minket beleöntjük a mosogatóba, mosdóba, kádba vagy padlóösszefolyóba. A szifonok visszahelyezése során ügyeljünk arra hogy a gumitömítések megfelelően helyezkedjenek el, mert különben csöpögni fog.

Sok hirdetést látunk hallunk különböző lefolyótisztító szerekről, de nem sok olyan visszajelzést hallottunk, hogy megoldották volna a dugulást. Sőt vannak olyan szerek amik még nagyobb problémát okoztak, mint például a szemcsés por alakú tisztítószerek amellyek vizzel érintkezve megkövülnek és csőszakaszcseréhez vezetnek.

Házi megoldások. Hogyan oldjuk meg a wc dugulást otthon szakember nélkül?

Elszőr is nézzük meg azt mi lehet az oka a dugulásnak. Leggyakoribb probléma, hogy olyat húztunk le a wc-n amit nem kellett volna pl: föld, tömény ételmaradék, kisállatok után maradt szemét stb.. Tudjuk jól, hogy mi az amit a wc-be kell rakni és mi az amit nem. Amint nem az kerül a wc-be ami oda való jönnek is a problémák amiket utólag sokkal nehezebb megoldani mint előtte. Másik óriási probléma szokott lenni a vízzel való takarékosság. Legkönnyebben ezt úgy lehetne elmagyarázni mintha egy gyógyszert kevés vízzel akarunk bevenni, természetesen megakad a torokban. Ugyan így működik a wc is ha kevés vizet használunk akkor elakad benne a „cucc”.

Mit tehetünk ha már eldugult a wc és nem megy le semmi?

Vannak olyan eszközök amit mindenki ismer ilyen a wc pumpa és a lefolyótisztító szerek. nagyon egyszerű ezeknek a használata nem is érdemes erről szót ejteni. Talán annyit érdemes, hogy a lefolyótisztítók használata a terméken van feltüntetve azt érdemes, sőt kötelező követni.

Amikor már semmi sem segít a wc dugulás ellen!

Még most sem szaladunk a telefonért és hívjuk a drága duguláselhárítót mert van még lehetőség.

A következő konyhában fellelhető szerekkel is próbálkozhatunk:

  • fél liter kóla, majd bele a dugót a lefolyóba ( a kólában lévő foszforsav megteszi a dolgát)
  • trisó+forróvíz ( 3 evőkanál + 1 bögre forróvíz)
  • ecet+forróvíz ( 3 deci + 1 bögre forróvíz)
  • szódabikarbóna+ecet+forróvíz ( 3 evőkanál szódabikarbóna + 1 bögre ecet + 2 bögre forróvíz)
  • sütőpor+kóla ecet ( 2 tasak sütőpor + 1 bögre forróvíz)
  • lúgkő (nátrium-hidroxid) + forróvíz.

Minden maró (savas, lúgos ) anyaggal történő házi duguláselhárításnál viseljünk gumikesztyűt és szellőztessünk !!! Egyébként érdemes egy-két órát várni a hatás kifejtésére, majd óvatosan megpumpálhatjuk az eldugult lefolyóvezetéket, a legjobb hatást akkor tudjuk elérni, ha a pumpa fejét ellepi a víz. Amennyiben ezek után sem szűnt meg a dugulás, jöhetnek a következő próbálkozások.

A szakembereinknek olyan gépek vannak a rendelkezésükben amik pont az olyan dugulásokra vannak kitalálva ahol más semmi sem segít. Ezekkel a gépekkel maximum 1 óra alatt bármire képesek, majdnem hogy szuperman-ek lesznek az embereink. Nehéz fizikai munka ez nem vitás és nem könnyű de ha ők nem lennének akkor ki csinálná?


Amikor még ez sem segített semmit akkor már csak a szakember maradt. Mi segítünk! A nap 0-24 órájában hívható mobil telefonszámunk: +36705733730

One thought on “Duguláselhárítás tippek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0036705733730